YOGA / YIN YOGA
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
"When you feel a peaceful joy, that is when you are near truth".  
                                              - Rumi
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

YIN YOGA

En yin yoga praksis inneholder stillinger designet for å øke flyten av Qi, den subtile livsenergi som er essensiell for organenes helse, immunforsvar, og emosjonelt velbehag. Stillingene er rolige, dypt restituerende og meditative.
De holdes over tid og utføres sakte,med tilstedeværelse, og støttes opp med yoga hjelpemidler som (puter,klosser,tepper) og en bevisst pust. Bindevevet til de primære leddene i hoftene, bekkenet, nedre del av ryggsøylen, skulder og brystområdet stimuleres og åpnes opp. Dette gjør kroppen mykere og leddene sterkere. Sener, ligamenter og bindevev blir strukket ved at sirkulasjonen bedres.
 
Denne rolige yogaformen gir tid og rom til å lytte innover og være til stede i "Mindfulness", i nået. Yoga stillingene påvirker og åpner kroppens energibaner og påvirker ikke bare kroppen fysisk, men også dypt emosjonelt, psykoligisk og mentalt. Sinnet blir stille!

Yin er et begrep fra den Taoistiske yoga filosofien, og motsatsen til Yang. Tao er balanse. Vi trenger yin yoga for å balansere den hektiske yang hverdagen vi lever i. Yin yoga er skapt for å bedre stress og utbrenthet.

For å påvirke, balansere og mykne opp kropp og sinn yttligere forenes de dype klassiske yin strekkene med myke yin sekvenser fra den taoistisk yoga. Det finnes flere former for taoistisk yoga. Jeg praktiserer og underviser følgende:

Lohan systemet - åpner alle kroppens energibaner og muskler, løsner opp bindevevet i hele kroppen gjennom Lohan systemet. Bindevevet blir transformert gjennom den gamle kunnskapen kjent som Yi Jin Jing - connective-tissue-transforming utviklet av Bodhidarma/Da Mo.

Dao Yin - øvelser, massasjeteknikker og akupunkturpunkter.

BaGua  - enkle myke og sirkulære bevegelser som balanserer vår energi fysisk og energetisk ved å åpne og balansere energisentre og forene oss med universets energi og dermed vår sanne natur.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Yin Yang Yoga Akademiet AS | Org.nr: 918872582 | Otto Sverdrupsvei 9, 1337 Sandvika - NORWAY | Tlf.: +47 951 01 617 | post@YinYangYogaAkademiet.no