QIGONG / QIGONG - TAOISTISK YOGA
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
QIGONG - Taoiatisk Yoga
 
Qigong består av to kinesiske tegn, "Qi" - livsenergi og "Gong" - ekstraordinær prestasjon.
I Qigong - Taoistisk yoga forenes bevegelse, pust og mentalt fokus for å påvirke kroppen, følelsene og sinnet for å oppnå balanse. I Kina er qigong en integrert del av den Tradisjonelle Kinesiske Medisinen og brukes aktivt innen forebyggende helse og sykdomsbehandling.
 
Ordet Tao betyr "vei", en slags veiviser. Tao er tilstede overalt og er årsak til alle forandringer og alle transformasjoner - i naturen og i mennesket.
Den mest grunnleggende manifestasjonen av Tao er polaritetene Yin og Yang. Yin og Yang deles inn i de fem elementene som uttrykker den naturlige livssyklusen som alt går igjennom fra begynnelse til slutt. De skaper årstidene i naturen så vel som organene i kroppen som kommer til uttrykk i mennesket på en unik måte.
 
Det finnes mange forskjellige former av Qigong.
Jeg underviser former fra flere tradisjoner. Lohan qigong fra Shaolin Tempelet en form som har inspiret meg, og har en stor plass i mitt hjerte.
 
Lohan Qigong systemet - Lohan betyr "opplyst / dyp innsikt", som et hele betyr det; "The Breath of the Enlightened One".
Lohan bruker bevegelse, kontrollert pust og sinnets kraft til å styrke flyten av qi og blod gjennom kroppens energibaner, bindevev og muskel-skjelett system. Balanserer kroppens energi, gir ro, reduserer stress, samtidig som det gir vitalitet og livskraft.                       
Innover kultiveres "The tree treasures" -
Jing - essens, Qi - vital enegi, og Shen - sjelens kraft.
 
DaoYin praksis - Praksis av akupressur og systemer av øvelser satt sammen for å påvirke organer, styrke immunforsvar, øke vitaliteten og gi energioverskudd. Meget effektivt ved utbrenthet, bedrer kroppens stressreaksjoner og balanserer både nervesystemet og hormoner. 
 
Dragon Dance - Element flow sekvens
fra Lohan qigong systemet.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Yin Yang Yoga Akademiet AS | Org.nr: 918872582 | Otto Sverdrupsvei 9, 1337 Sandvika - NORWAY | Tlf.: +47 951 01 617 | post@YinYangYogaAkademiet.no